Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/wwwbgin/public_html/meteo-education.eu/wp-config.php:3) in /home/wwwbgin/public_html/meteo-education.eu/wp-content/plugins/qtranslate/qtranslate_core.php on line 71

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/wwwbgin/public_html/meteo-education.eu/wp-config.php:3) in /home/wwwbgin/public_html/meteo-education.eu/wp-content/plugins/si-contact-form/si-contact-form.php on line 1950

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/wwwbgin/public_html/meteo-education.eu/wp-config.php:3) in /home/wwwbgin/public_html/meteo-education.eu/wp-content/plugins/si-contact-form/si-contact-form.php on line 1950
Цел на сайта | Обучениe по Метеорология

Цел на сайта

images

Обучение по авиационна метеорология на пилоти, стюардеси и ръководител полети

Главната цел на настоящия сайт е да обучава потребителите и да дава знания и умения в областта на авиационната метеорология. В интернет пространството има много сайтове, който предоставят данни и прогнози за времето, но тяхното разчитане и интерпретация понякога е трудно. Сайтът се списва на достъпен и популярен език и може да се ползва  за образователни нужди както от начинаещи, така и от напреднали в науката за земната атмосфера. Надявам се всеки един от вас да научи много и нови неща  за метеорологията,  авиационната метеорология и влиянието на времето върху безопасността на полетите.

В сайта ще намерите описание на различните видове метеорологични наблюдения и на различните прогнози и предупреждения  използвани в гражданската авиация. Ще се запознаете теоретично с  основните принципи и закони, действащи в земната атмосфера и влиянието на времето върху безопасността на полетите. Лекциите и презентациите са представени изключително разбираемо, така че читателите  могат да ги разбират, без да са необходими специални умения и познания по висша математика.

Модулите, свързани с обучението на пилоти, стюардеси и ръководител полети, са съобразени с изискванията и програмите за обучение на Евроконтрол и ИКАО. Използвани са материали, изготвени от известни в авиационното образование фирми като Jepssen  и Oxford Aviation Academy. Материалите са предоставени както на български, така и на английски език, който основно се използва от гражданската авиация.

Тук може да проверите придобитите знания чрез приложените тестове  и съответно да получите професионална консултация по интересуващите ви въпроси от областта на метеорологията и по-специално от авиационната метеорология. В този сайт ще намерите интересни факти и куриози, свързани с метеорологията и авиационните произшествия, свеж хумор и анекдоти.

Ще бъда благодарна на потребителите за всички изпратени идеи и предложения за подобрения и корекции на съдържанието, както и за въпросите и коментарите, ако има такива.

Авторът пожелава полезни и приятни минути на всички, отделили внимание на сайта!